Двусимов телефон htc one

Технологии

Качествени смартфони с две сим карти

14 Дек. , 2015  

И така, днес сме решили да обсъдим една много актуална и нашумяла тема, а именно съвременните смартфони с две сим карти. Преимуществата на подобен вид телефони са много, като един от най-големите плюсове са това, че така няма вече да се налага да носите в себе си няколко мобилни апарата, а всичко ще е компактно и лесно.

Така наречените умни смартфони не са само признак за това, че вървите в крак с последните технологии, но и ви позволяват да се възползвате от всички удобства и възможности на технологичния свят. А именно комуникация, мултимедия, достъп до Интернет, правене на снимки, използване на полезни приложения. Ако и вие най-накрая сте се решили да изхвърлите остарелите си мобилни апарати от старото поколение, значи днешната тема е точно за вас и ще ви бъде особено интересна.

Друг голям плюс на смартфоните е, днешната тенденция към все по-големи екрани. Ако преди 2-3 години бяха на мода 4 или 4,3 инчовите телефони, то днешните умни телефони вече гонят 5,2 и дори 5,5 инча за големина на дисплея. И тази тенденция е следвана от всички големи производители на съвременни смартфони като Apple, HTC, Sony, Microsoft, Samsung, LG, Lenovo Motorola и т.н. А какво да кажем за фаблетите. Повечето от тях имат наистина огромен дисплей с което почти изместват нуждата от покупка на таблет. Ако размера на вашия смартфон или фаблет е наистина достатъчен, то честно казано той донякъде може да измести и нуждата от всекидневно разнасяне на лаптоп. Разбира се лаптопите са незаменими за работа и бизнес срещи, но един продуктивен телефон с добри параметри наистина може да отмени много от задачите на ноутбука или ултрабука, свързани с ежедневни дейности като комуникация, чат, социални мрежи, споделяне на файлове и информация.

Но да продължим отново по темата за двусимовите телефони.

Покупката на смартфони с две сим карти ви позволява да включите още една SIM-ка, като така да използвате едната за връзка с приятели и семейството, а другата само и единствено по работа, което си е доста практично решение. Ако пък често пускате обяви за предлагани от вас услуги, тогава спокойно можете да използвате едната сим карта само за тази цели и така да разделите обажданията по работа от личните ви ангажименти.

При избора на този вид смартфони също трябва да следвате някои неписани правила, за да намерите най-добрите предложения на пазара. Като за начало ви съветваме да не залагате на китайските реплики на големите световни гиганти, защото те не са никак качествени и не могат дори наполовина да ви приложат истинска функционалност и качество. Ако пък за беля се случи нещо, забравете за гаранцията. Или ако търговеца я уважи ще останете много дълго без апарат, докато се случи цялата логистика между България и Китай.

Следващият критерии е да прецените дали вградената памет на модела ще ви е достатъчна или дали ще имате възможност допълнително да увеличите мястото за съхранение на снимки, видеоклипове и други файлове.

Естествено всички други параметри като процесор, дисплей, звук и камера са наистина важни.

А накарая, но не на последно място ще споменем батерията. При всички екстри, които предлагат днешните умни телефони, не забравяйте че те имат нужда от наистина мощна батерия. Целете се към модел с минимум 3000-3500 Mah батерия. При нужда от още надеждност и време за автономна работа на смартфона, не се колебайте да се ориентирате към такъв с минимум 4000 Mah батерия. Това ще ви гарантира поне 2 дни работа, сърфиране в интернет, комуникация, социални мрежи, използване на приложения, GPS, Wifi или 3G мрежа, връзка с Bluetooth устройства и още и още.

При самата покупка на новото мобилно устройство, едно от местата, където може да получите най-най-обективна информация, технически параметри и ревюта е http://www.gsmarena.com/

Другият много сериозен и авторитетен източник на информация за мобилните джаджи при това български е http://nixanbal.com/

За по-взискателните фенове на качествени снимки от мобилни телефони препоръчвам отново GSMArena с техния инструмент за сравняване на камерите. Тук ще намерите много модели с детайлна информация за камерата като производител и големина на матрицата в MPx, IZO, скорост на затваряне, детайлност на изображението, скорост на експозицията и т.н. Например за любителите на нощни снимки със смартфон, ще бъде доста интересно да сравнят каква е разликата между f/1.8 и f/2.2, поддържана в повечето нови смартфони.

Без да сме правили супер проучване само ще споменем едни от най-добрите като параметри и цена смартфони с две сим карти за 2014-2015 година: Umi Zero, Lenovo Vibe P1m Dual, Meizu MX4, HTC Desire 816, One Plus X, Prestigio MultiPhone 4500 DUO, HTC One dual sim

Избора оставяме на вас. Успех


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *