Дамските раници – избор, базиран на материала, на изработка

Изборът на дамска раница може да зависи от активността ви. Например, дали желаете ежедневна, пътническа или минималистична. Определянето на това, кой вид да изберете, зависи за какви цели ще я използвате и какво смятате да пренасяте. Избраният аксесоар трябва да е подходящ за вашите дейности.

Например, ако планирате да използвате раницата предимно за кратки преходи или училище, платнените модели са идеално решение.

Ще се движите ли през по-голямата част от деня с нея или ще я прекарате в някакво помещение и съответно раницата ще стои там? Друго съображение е времето навън, докато носите раницата си. Дали е слънчево или пък дъждовно?

Факторите, чрез които да определите кой е най-подходящият модел евтина дамска раница за вас са много.

Добър вариант би бил и да се спрете на многофункционална раница, която е подходяща за всякакъв вид натоварване – независимо дали ще носите в нея учебници с 700 страници, 15-инчов лаптоп, облекло за фитнес или други вещи.

От какви материали е изработена една раница има значение за нейната дълготрайност. Затова е добре да се запознаете с видовете материали, които се използват за изработката на чанти. Разнообразие от модели на дамски раници може да откриете в сайта NovaChanta.com.

А те са именно:
Брезент – той е по-тежък и представлява груба тъкана материя. Модерният брезент се изработва от естествени и синтетични материали – за намаляване на теглото и увеличаване на водоустойчивите способности и сила. Основното му предимство е, че е евтин материал.

Кордура – „третирана с въздух” найлонова материя, която първоначално е проектирана от DuPont. Основните предимства на Cordura плата са неговата устойчивост на износване и ниското тегло. Използва се за по-горен клас раници, идеални за походи и като цяло туризъм.

Платнено-найлонови раници. Те са лъскави и гладки на допир. Сред основните предимства е наличието на водоустойчиво покритие, устойчивост на износване и отлична устойчивост на пробиване.

Полиестер – има висока устойчивост на ултравиолетово (UV) разграждане, но това не го прави най-здравия материал при създаването на раници. Въпреки това, той е силен и достатъчно здрав за малки деца. Раниците изработени от полиестер са достъпни и задържат цветовете доста добре.

Кожа – кожените раници са стилни, въпреки че са скъпа алтернатива на стандартните дамски раници. Кожените раници са идеални за използване на работното място, тъй като те обикновено придават официален стил на раницата.

Съществуват и други материали и комбинации между тях, от които може да се изработят добре изглеждащи раници, подходящи за всякакви цели.
Важното е да изберете такъв модел, изработен от качествени материали, защото именно те ще ви гарантират дълготрайна употреба на бъдещата ви раница.

Вашият коментар